Salon VW Berdychowski Osa Nieruchomości Mosina - działki, mieszkania, domy Wiosenny repertuar trendów w Starym Browarze
Redakcja GMP | środa, 7 mar, 2018 |

Kolacja charytatywna na rzecz Drużyny Szpiku w Puszczykowie

Kucharze to ludzie niezwykle wrażliwi na smak, estetykę, ale także na to wszystko, co ich otacza. Tym razem pokazują, że nieobce są im działania na rzecz osób potrzebujących pomocy. Dają to, co mają najcenniejszego – swoją kreatywność, pracę i zaangażowanie, organizując w puszczykowskim Wielspinie kolację charytatywną.

Szef kuchni Hotelu Wielspin, Marcin Deckert i jego sous chef, Jakub Grajkowski, laureaci m.in. konkursu kulinarnego „Gęsina na imieninach”, pokazali, że nie pozostają obojętni i chcą pomagać. To dzięki ich inspiracji zostanie zorganizowana kolacja charytatywna dla dzieci, którymi opiekuje się słynna, obchodząca w tym roku X-lecie Drużyna Szpiku.

Marcin Deckert i Jakub Grajkowski

Do udziału w tym szlachetnym wydarzeniu – które odbędzie się 17 marca br. o godz. 19:00 w hotelu Wielspin w Puszczykowie – zaprosili sześciu kucharzy z całej Polski, bo do Puszczykowa przyjadą nie tylko z pobliskiego Poznania, ale także ze Zbąszynia, Sopotu i Ścinawy Polskiej koło Oławy. Z tego ostatniego miejsca przyjedzie jedyna szefowa kuchni w tym gronie – Anna Strażyńska, która w czasie gęsiego konkursu dostrzegła kunszt kucharzy z Wielspina i zaprosiła ich do siebie na staż.

Oto bohaterowie tego wydarzenia:
Anna Strażyńska – Szef Kuchni Tawerna Kapitańska
Marcin Deckert – Hotel Wielspin
Jakub Grajkowski – Hotel Wielspin
Kamil Kuik – Lars, Lars & Lars
Karol Kuński – Avocado Sushi Sopot
Adam Lelewer – Navigator Hotel i Konferencje
Maciej Matecki – Avocado Sushi Sopot
Paweł Zasławski

wnętrze restauracji – spotkanie prasowe

Szefowie kuchni zmierzą się z bardzo ciekawym tematem, który sami sobie narzucili, a jest nim „Trójwymiarowość warzyw”.

Każdy z nas będzie odpowiedzialny za przygotowanie jednego dania. Solidarnie wspierać ich będzie cały team kuchenny. Autor kreacji będzie musiał do głównego składnika, jakim jest m.in. i mięso, i ryby dobrać warzywo, które poda na trzy sposoby. Nie będzie to zatem kolacja wegetariańska, ale pokazanie, jak pospolite warzywa mogą pięknie zagrać równorzędne role na talerzu – mówią pomysłodawcy kolacji Marcin Deckert i Jakub Grajkowski.

Ta solidarność i wspólnota w kuchni ma przełożyć się na solidarność i otwarte serca gości, którzy będą delektować się daniami w ramach kolacji degustacyjnej z pairingiem win.

plakat informujący o kolacji charytatywnej

Zaproszenia na kolację są do nabycia w hotelu Wielspin. Całość dochodu z kolacji zostanie przekazana na ręce przedstawiciela Drużyny Szpiku. W trakcie trwania kolacji przewidziane są zabawy, które pozwolą zebrać jak najwięcej pieniędzy.

Liczymy także bardzo na hojność sponsorów oraz gości kolacji. Każdy grosz pozwoli nam na powiększenie sumy pieniędzy, którą będziemy mogli przekazać Drużynie Szpiku – mówi prezes Wielspin sp. z. o. o., Beata Dopierała.

Spotkanie uświetni koncert Urszuli Lidwin, która wystąpi m.in. z przebojami Ireny Jarockiej.

Serdecznie zapraszamy do udziału w tym przedsięwzięciu. Przy okazji – warto obejrzeć wnętrza i otoczenie hotelu Wielspin w nowej, poremontowej odsłonie.

Bieżące informacje na temat kolacji można śledzić na facebooku hotelu Wielspin.

Napisano przez Redakcja GMP opublikowano w kategorii Aktualności, Puszczykowo

Tagi:

Redakcja GMP

Autor: Redakcja Gazety Mosińsko-Puszczykowskiej.

Skomentuj