Podwójni medaliści Kulinarnych MŚ w Luksemburgu – audycja
Czekolada jako dzieło sztuki? Dziennikarze Radia MPL odwiedzili dziś Cukiernię Pawlova w Luboniu. Jej właściciel, Paweł Mieszała opowiedział nam o sekretach swojego zawodu i o tym jak zostaje się podwójnym medalistą Kulinarnych Mistrzostw Świata, które odbyły się pod koniec listopada w Luksemburgu.
Paweł Mieszała
Miał zostać mechanikiem samochodowym, a został wybitnym cukiernikiem, który odnosi sukcesy na arenie międzynarodowej. Jego cukiernia znana jest nie tylko w Luboniu, ale także poza jego granicami. Odwiedzają ją znani światowi kulinarni mistrzowie jak Kurt Scheller, Robert Sowa czy też krytyk kulinarny Robert Makłowicz. Chef Paweł Mieszała w ostatnim czasie zdobył brązowy Medal Mistrzostw Świata w Luksemburgu. Nie każdy wie, że w 2003 roku został również Wicemistrzem Świata na Międzynarodowym Festiwalu Rzeźby Lodowej w Poznaniu. Zapraszamy do posłuchania rozmowy z Pawłem Mieszałą, cukiernikiem z ponad 25-letnim doświadczeniem, Mistrzem Polski i Świata w cukiernictwie oraz właścicielem Cukierni Pawlova.
Audycję poprowadzili: Izabella Chodorowska i Tomasz Kaczmarek.
Wasze komentarze (1)
Pyszna zabawa