Redakcja GMP | poniedziałek, 3 Gru, 2018 | 1 Komentarz

🎤 Podwójni medaliści Kulinarnych MŚ w Luksemburgu – audycja

Czekolada jako dzieło sztuki? Dziennikarze Radia MPL odwiedzili dziś Cukiernię Pawlova w Luboniu. Jej właściciel, Paweł Mieszała opowiedział nam o sekretach swojego zawodu i o tym jak zostaje się podwójnym medalistą Kulinarnych Mistrzostw Świata, które odbyły się pod koniec listopada w Luksemburgu.

Paweł Mieszała

Miał zostać mechanikiem samochodowym, a został wybitnym cukiernikiem, który odnosi sukcesy na arenie międzynarodowej. Jego cukiernia znana jest nie tylko w Luboniu, ale także poza jego granicami. Odwiedzają ją znani światowi kulinarni mistrzowie jak Kurt Scheller, Robert Sowa czy też krytyk kulinarny Robert Makłowicz. Chef Paweł Mieszała w ostatnim czasie zdobył brązowy Medal Mistrzostw Świata w Luksemburgu. Nie każdy wie, że w 2003 roku został również Wicemistrzem Świata na Międzynarodowym Festiwalu Rzeźby Lodowej w Poznaniu. Zapraszamy do posłuchania rozmowy z Pawłem Mieszałą, cukiernikiem z ponad 25-letnim doświadczeniem, Mistrzem Polski i Świata w cukiernictwie oraz właścicielem Cukierni Pawlova.

Audycję poprowadzili: Izabella Chodorowska i Tomasz Kaczmarek.

Chef Paweł Mieszała oraz Sous Chef Mariusz Górecki, brązowi medaliści Mistrzostw Świata w Luksemburgu

Chef Paweł Mieszała oraz Sous Chef Mariusz Górecki, brązowi medaliści Mistrzostw Świata w Luksemburgu

Sous Chef Mariusz Górecki z brązowym medalem MŚ

Cukiernia Pawlova MŚ w Luxemburgu

MŚ w Luxemburgu

Paweł Mieszała z medalem MŚ

Paweł Mieszała z medalem MŚ

Cukiernia Pawlova w Luboniu

Cukiernia Pawlova w Luboniu

Cukiernia Pawlova w Luboniu

Cukiernia Pawlova w Luboniu


VN:F [1.9.22_1171]
Ocena artykułu: 9.6/10 (Głosujących: 7)
🎤 Podwójni medaliści Kulinarnych MŚ w Luksemburgu - audycja, 9.6 out of 10 based on 7 ratings

Redakcja GMP

Autor: Redakcja Gazety Mosińsko-Puszczykowskiej.

Komentarze (1)

  • Gość
    wtorek, 4 Gru, 2018, 2:32:47 |

    Pyszna zabawa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Popularność: +2 (Głosujących: 2)

Skomentuj